Blog Sitem
  Neslihan Yeldan ve Cigdem Batur
 

Neslihan Yeldan

(d. 25 Şubat 1969, İstanbul), Bir Demet Tiyatro'da canlandırdığı Füreya karakteriyle tanınan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.
Sanat yaşamına 1987 yılında Ortaoyuncular topluluğunda başlayan Yeldan, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Kent Oyuncuları, Dormen Tiyatrosu gibi topluluklarda çalışmanın ardından, Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularına katıldı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol alan sanatçı, aynı zamanda seslendirme çalışmaları yapıyor.
 

Filmografisi

Kavak Yelleri Mine'nin annesi (Dizi)- 2010
Kabuslar Evi: Onlara Dokunmak - 2006
Sahte Prenses - 2006
Bir Demet Tiyatro - 2006
Organize İşler - 2005
Her şey Yolunda - 2004
Dişi Kuş - 2004
Sahra - 2004
Yuvam Yıkılmasın - 2003
Şapkadan Babam Çıktı - 2003
Vaka-i Zaptiye - 2002
Güneş Yanıkları - 2000
Kırık Zar - 2000
Tele Dadı- 1998
Kaçıklık Diploması - 1998
Bir Demet Tiyatro - 1997
Tatlı Kaçıklar - 1996
Yaz Evi - 1993

Ayşe Çiğdem Batur

(d. 13 Temmuz 1982, Düzce, Türkiye), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı, sunucu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan Çiğdem Batur, 2000-2004 yılları arasında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi - Grup Mimus Tiyatro Topluluğunda oyunculuk yaparak sanat hayatına başladı. Başkent İletişim anlatım iletişim kursu, diksiyon, spikerlik, sunuculuk eğitimi, Sanat Akademi - tiyatro ve oyunculuk eğitimi, Başkent İletişim anlatım iletişim kursu, seslendirme eğitimleri aldı.

2004 yılında ART televizyonunda "Alışveriş Çantası" adlı bir programın sunuculuğunu yapan sanatçı, TRT'de çeşitli programlarda sunuculuk, oyunculuk, program ve yönetmen asistanlıkları görevlerinde bulundu. Bir kısa film deneyimi olan Batur, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Sanatçı aynı zamanda seslendirme çalışmaları yapmaktadır.

Film / Dizi Yılı Karakteri
Kurtlar Vadisi Pusu 2010- Leyla Türkmen
Büşra 2010 Alara
Papatyam 2008 - 2010 Fulya
Vazgeç Gönlüm 2007-2008 Defne
Gümüş 2006
 






Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsminiz:
E-mail adresiniz:
Siteniz:
Mesajın:

 
  Bugün 308 ziyaretçikişi burdaydı!